• Home
  • Community & Evenementen
  • Meer Niantic Evenementen

Meer Niantic Evenementen

Ingress is niet zomaar een spel. Het is een strijd om het welzijn van de mensheid. Dit gebeurt niet alleen bij jou om de hoek, maar over de hele wereld. De maker van het spel organiseert daarom verschillende evenementen over de hele wereld om mensen samen te brengen en de strijd aan te gaan. Het geeft een extra dimensie in het spel.
De twee grootste evenementen zijn een Anomaly en de Mission Day. Naast deze evenementen, worden er ook de volgende georganiseerd:

Go-Ruck
Met de Go-Ruck challenges is de competitie binnen Ingress een andere weg in geslagen. Door middel van fysieke en mentale challenges die je met jou team moet winnen, kun je informatie krijgen over de Anomaly waar het GoRuck evenement bij hoort. Je hebt hierin twee variaties. De "Urban OPS" en de "Stealth OPS". Het voornaamste verschil is de intensiteit van de challenge. Urban duurt 4 uur en is vraagt gemiddelde inspanning. Stealth daarentegen duurt 10-12 uur en vraagt je lichamelijk en psychisch tot het uiterste te gaan. Bekijk dit Engelstalige filmpje voor een impressie van een Go Ruck evenement.

NL-1331
Niantic organiseert een aantal keren per jaar promotie tours met de "NL-1331 bus". Ze gaan de hele wereld rond. Ze blijven dan één of twee dagen op dezelfde plek, meestal een grotere stad met veel spelers. Dit is een evenement voor beide teams. Er komen in Nederland meestal 100-200 spelers (van beide teams) op af. Deze spelers komen vaak niet alleen uit Nederland.
Tijdens het evenement verschijnt er een tijdelijke portal van de bus. Er worden dan verschillende challenges gehouden en swag uitgedeeld. Je kunt door mee te doen een medal voor in je Ingress scanner krijgen.

Ingress FS
Eens per maand worden er over de hele wereld de "Ingress First Saturday" gehouden. Meestal op de zaterdag, maar door de planning ook vaker op de zondag. Ze worden door de lokale community van beide teams georganiseerd.
Elke speler is welkom op een FS. Of je nu pas begonnen bent, of "een oude rot". Het doel is deels socializen met medespelers en tegenstanders (versterken van de verbanden tussen de twee teams), maar het gaat vooral om de competitie. Je speelt gewoon Ingress op een FS en aan het einde worden er dan prijzen uitgedeeld voor de mensen die bijvoorbeeld de hoogste scores behaald hebben of juist de meeste veldjes hebben gelegd. Na de prijsuitreiking wordt er vaak afgesloten met eten, drinken en het uitwisselen van swag. 

„De wereld om je heen is niet wat het lijkt.“

- Ingress, The Game -