• Home
  • Community & Evenementen
  • Nederlandse Community

Nederlandse Community

Ingress is niet zomaar een spel. Ingress is een augmented reality waarbij je al snel in aanraking komt met je medespelers. Aangezien het spel draait om de overwinning van jouw team, werd er al vroeg duidelijk dat de spelers die in Nederland in 2012 begonnen zijn met dit spel, ze elkaar nodig hadden om te winnen. Van het ene komt het andere. Je begint met samen je best doen om te winnen, dat vervolgt zich in samen een keertje een drankje doen en vervolgens groeit dat in sommige gevallen uit tot ware vriendschappen.

We zijn inmiddels een aantal jaren verder. Zo is ook Ingress flink gegroeid. Spelers zijn er met de bosjes bijgekomen, net als de portals om mee te spelen. Je ziet steeds meer dat je heel makkelijk Ingress individueel kunt spelen. Wellicht af en toe wat contact met een speler uit de buurt als je elkaar even nodig hebt, maar het spel kan makkelijk in kleinere kring gespeeld worden. 
Dat neemt niet weg, dat er nog steeds veel mensen zijn die het leuk vinden om meer dan alleen af en toe contact te hebben met je medespelers. De Nederlandse community heeft regionaal vaak kleine evenementen. Soms wat leuke kleine acties die uitgevoerd worden, soms gewoon gezellig naar een café of ergens een hapje eten. 

Zo nu en dan worden er grotere evenementen georganiseerd. Dit gebeurd vaker vanuit Niantic, de maker van het spel. Maar ook vaak genoeg vanuit de Nederlandse (regionale) community. Één van de evenementen die jaarlijks terug keert is het Beer & Bursters evenement. Ooit begonnen als klein Nederlands feestje en uitgegroeid tot ware happening voor heel Resistance Nederland.

„We Resist Together!“

- The Resistance -