• Home
  • Alles Over Ingress
  • Resistance vs. Enlightened

Resistance vs. Enlightened

Zoals eerder genoemd wordt Ingress gespeeld tussen twee teams. De beide teams hebben vanzelfsprekend het doel om te winnen. Het verhaal achter Ingress geeft naast de naam en de kleur van het team meer uitleg over de standpunten die beide teams hebben.

"The Shapers" (de Vormers)
Dit is een buitenaardse levensvorm die op de aarde neergestreken is. Zij verspreiden een exotische materie waarmee zij de mensheid willen evolueren tot een hoger niveau. Deze exotische materie wordt XM genoemd. XM wordt over de wereld verspreid door verschillende portals over de wereld. Door deze portals komt de materie in de lucht en kan de mens evolueren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is voor niemand echt duidelijk. Ze zijn geheimzinnig en soms lijkt het even alsof de XM niet altijd met goede bedoelingen verspreid wordt. 
Er zijn daardoor voorstanders en tegenstanders gekomen op de komst van de shapers. Zij strijden tegen elkaar om zo de wereld op hun eigen manier te verbeteren. 

"The Enlightened" (de Verlichten)
De voorstanders van de shapers zijn de verlichten (the Enlightened). Dit is het groene team. Zij zijn er heilig van overtuigd dat de shapers met goede bedoelingen komen en dat zij de mensheid op deze wereld willen helpen in hun evolutie. Zij proberen ervoor te zorgen dat alle portals over de wereld veilig gesteld worden door hun en dat de XM rijkelijk de wereld in kan vloeien.

"The Resistance" (het Verzet)
De tegenstanders van de shapers hebben de overtuiging dat de XM die de wereld inkomt, gevaarlijk is voor de mensheid. Het verzet (the Resistance), oftewel het blauwe team, probeert juist de portals te veroveren om de XM die eruit komt in te bannen en de wereld niet verder vervuild. Ze hebben de overtuiging dat de shapers via de XM verspreiding ervoor willen zorgen dat de mensen op deze wereld uiteindelijk onderdanen gaan vormen van hun eigen wereld.
Lees hier alles over onze overtuiging dat ook jij ons moet helpen de shapers te bestrijden, zodat wij weer in vrijheid kunnen leven.