• Home
  • Alles Over Ingress
  • Meer Niantic Games

Meer Niantic Games

Niantic Labs is, zoals eerder al genoemd, vooruitstrevend met Augmented Reality games. Ze hebben in enkele jaren twee succesvolle spellen op de markt gebracht en in 2018 wordt zelfs een derde spel verwacht. De huidige resultaten laten zien dat de opzet van de games zeker succesvol is.

Ingress
Het is allemaal begonnen met Ingress. in 2012 kon je door middel van een uitnodiging beginnen met de béta versie van Ingress. Vervolgens is deze een jaar later open gezet en kort daarna, december 2013, officieel uitgerold op Android devices (iOS kwam in 2014). Vanaf dat moment is voor velen de verslaving begonnen. Ingress is namelijk niet alleen een spel, maar door het augmented reality aspect gaat het veel verder. In de loop der jaren is het spel uitgegroeid tot een grote community van spelers vanuit de hele wereld. De strijd voor of tegen de shapers, want daar draait het om, wordt global gehouden.
Je bent overigens niet verplicht om global mee te vechten. Ook als je het veroveren van de portals in jou omgeving als strijd ziet en je niet buiten je eigen stad komt met spelen, doe je (wellicht onbewust) al mee in de strijd om de overwinning. Toch is binnen Ingress de community heel groots geworden. Mensen, jong en oud, van over de hele wereld raken met elkaar bevriend en gaan naar gezamelijke evenementen om daar naast de strijd een biertje (of andere drank natuurlijk) met elkaar te drinken.

Pokémon Go
Natuurlijk had Niantic Labs al snel door dat Ingress een gat in de markt was. Daarom hebben ze in 2016 een nieuwe augmented reality "verslaving" op de markt gebracht. Dit keer met een sentiment vanuit de jeugd van velen, Pokémon. Dit keer strijd je niet als twee teams tegen elkaar, maar is je doel Pokémon vangen (verzamelen) en daarmee tegen elkaar te strijden in de Poké Gyms. De game was snel een grote hype. Terwijl het eerst een vooral individueel gerichte game was, zie je ook bij Pokémon Go verschillende evenementen opduiken om de community bij elkaar te brengen. 

Harry Potter
Niantic Labs heeft aangekondigd in 2018 een nieuwe augmented reality game uit te brengen. Deze keer weer een bekende naam, Harry Potter. Er is nog niet veel over bekend, maar natuurlijk zijn er speculaties volop. Met het oog op Ingress en Pokémon Go beloofd het in ieder geval veel goeds.

Wil je meer weten over alle spellen? Ga naar de officiele webpaginas van Ingress, Pokémon Go en Harry Potter Wizards Unite.