• Home
  • Alles Over Ingress
  • Wat is Ingress?

Wat is Ingress?

Ingress is een GPS gebaseerd spel van Niantic Labs waarbij je meegenomen wordt naar unieke plekken over de hele wereld. Ontdek je eigen buurt en maak nieuwe vrienden. Ga op avontuur met een groep of alleen. 

„Een Augmented Reality spel gespeeld door mensen over de hele wereld!“

Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Meegenomen worden naar unieke plekken, op avontuur gaan, je buurt ontdekken. Ingress in het kort uitleggen is niet makkelijk. Het is niet zomaar een spelletje Risk wat je speelt aan de eettafel.
Je gebruikt je telefoon om de straat op te gaan en te zoeken naar zogenaamde portals. Deze portals kunnen monumenten zijn, belangrijke plekken of plekken waar mensen samen komen. Deze plekken moet je vervolgens veroveren (als ze nog niet van jou team zijn). Daarna kun je deze portals versterken door jouw items "op" de portal te plaatsen en kun je de verschillende portals aan elkaar linken om zo punten te scoren voor je team.

Je speelt het spel met twee teams. Een blauw team, the Resistance. En een groen team, the Enlightened. Het verhaal achter het spel laat zien dat deze twee teams twee verschillende zienswijzen hebben over de komst van een buitenaardse levensvorm. Terwijl het groene team deze materie omarmd en ze wilt helpen, strijdt het blauwe team, wij dus, tegen deze materie. Door alle groene portals blauw te maken en te versterken, kunnen wij "de wereld beheersen". Op die manier gaan we tegen dat de buitenaardse materie de wereld zal veroveren. 
Lees hier meer over de verschillende teams.