• Home
  • Community & Evenementen
  • Anomaly

Anomaly

Een Anomaly is een evenement waarbij beide teams een dag in een stad tegen elkaar strijden voor de dagoverwinning.

In de loop der tijd is de indeling van zo een dag gewijzigd, afhankelijk van het aantal spelers en hoe het Ingress verhaal loopt. Op dit moment bestaat een Anomaly dag uit drie fases waarbij elke fase een ander doel behaald moet worden. Of dat doel behaald is, word bepaald aan de hand van meetpunten over de dag verdeeld. Degenen die aan het einde van de dag de meeste meetpunten gewonnen heeft, is de winnaar.
Er wordt rekening gehouden met verschillende speelstijlen. Daarbij zijn er ook teams die op de fiets stappen of de hele dag met de auto rondrijden om tactische acties uit te voeren. Door deze diversiteit kan iedereen (boven de 14 jaar) meedoen. Er kan door de organisatie altijd gezorgd worden dat jij een aandeel hebt in de dag.

Omdat Ingress global gespeeld wordt, worden ook de Anomaly dagen te gelijker tijd in verschillende tijdzones gespeeld. Ze verdelen dit in drie regios. Asia/Pasific, Europa, Amerika. Binnen deze regios worden er twee steden gekozen waarin het spel gespeeld wordt. Het aantal mensen dat per stad meedoet, kan varieren van enkele honderden tot enkele duizenden deelnemers.

De daadwerkelijke strijd vind in de middag plaats. Echter als je meer van de sfeer wilt proeven, is er het hele weekend (van vrijdag tot en met zondag) vanalles georganiseerd. Van pre-parties tot after-parties.
De Anomalydag zelf is altijd op een zaterdag. Ze knopen er dan meestal op de zondag een Mission Day aan vast in dezelfde stad.